Синият лидер Румен Христов разкри при какви условия евентуално ГЕРБ 

...
Синият лидер Румен Христов разкри при какви условия евентуално ГЕРБ 
Коментари Харесай

Румен Христов разкри кога ГЕРБ-СДС ще размразят преговорите с ПП-ДБ

Синият водач Румен Христов разкри при какви условия вероятно ГЕРБ  може да извади от фризера прегеворите с ПП-ДБ. Според него има късмет за държавно управление с втория мандат, само че с министър председател Мария Габриел. 

" Не е работа на президента Румен Радев да споделя дали да се осъществя който и да било мандат за сформиране на държавно управление. Това е директно вмешателство в сложните договаряния сред партиите ", отсече в Благоевград водачът на Съюз на демократичните сили във връзка вчерашния срам при президента и връчването на мандата с апел да няма кабинет. Най-добрият вид е Николай Денков да предложи кабинет с министър-председател Мария Габриел, безапелационен е Христов. 

" Съюз на демократичните сили е запазил безмълвие по време на договарянията на ГЕРБ с Политическа партия и Демократична България ", призна Христов, само че отхвърли партията да е била непряк наблюдаващ:   " Защото в подобен миг - когато се водят договаряния, златно предписание е колкото по-малко се приказва, толкоз по-добре ", посочи той.

Христов още веднъж удостовери, че политическата настройка на договарянията за сформиране на държавно управление е била допустимо най-хубавата, само че призна, че откакто са изслушали записите на Радостин Василев, са разколебани " доста ".

Съюз на демократичните сили счита, че към момента има късмет за държавно управление с втория мандат, само че в случай че министър председател е Мария Габриел.  " Компромисите, които бяха направени са доста огромни за обединението ГЕРБ-СДС и аз считам, че повече от това няма накъде да се отстъпва и от тази позиция считам, че с цел да се изчистят всички тези подозрения,  положителният вид е да бъде осъществен вторият мандат, само че с министър-председател госпожа Габриел ", съобщи Христов, представен от БНР.

Лидерът на Съюз на демократичните сили разяснява и думите на президента Румен Радев при връчването на мандата на учен Николай Денков:   " Право е да реши по кое време връчва мандата, само че не е негово право да споделя дали ще осъществяваме мандата, или няма да го осъществяваме, това е право на политическите обединения. Ако желае да споделя по какъв начин ще се осъществя един мандат, като му завърши мандата, да си направи политическа групировка ".

В Благоевград Румен Христов показа новото общинско управление на Съюз на демократичните сили и съобщи, че партията ще има лична кандидатура за кмет на идните локални избори. 
ТЕМА преди 1 час 1289 преди 15 часа 1936 преди 16 часа 2057
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР